OM OSS

HVEM ER THE DREADFUL MINDS?

En skrekkentusiastisk familie


Interessen for Halloween og skrekk startet i 2010 , da familien pyntet huset som et spøkelseshus for Alexandra's Halloween party. I 2013 bygde Michael et skrekk mausoleum av isopor, som han plasserte foran inngangsdøra. Da fikk besøkende fra nabolaget øynene opp for dette huset, og bestemte seg for å komme tilbake neste år. Året etter ble de møtt av enda flere dekorasjoner, og ryktet spredde seg. I 2015 ble den første labyrinten satt opp utenfor huset. Den var fylt med forskjellige animatronics. Dette ble stor stas for mange. I 2019 fikk de navnet The Dreadful Minds, og rykter om labyrinten begynte å spre seg til alle nabokommunene. Det resulterte i nesten 1000 besøkende til labyrinten deres som da var i garasjen utenfor huset. Selvom Halloween har vært en feiring i Norge i mange år, har Halloween kun vært forbundet med knask eller knep. For familien var ikke knask eller knep nok, og med inspirasjon fra USA, innførte de en ganske annerledes Halloween feiring. Det som begynte med et skjelett og et par gresskar som dekorasjoner, og noen få titalls besøkende, har nå utviklet seg til å bli et stort kulturarrangement med flere tusen besøkende.

THE MASTERMIND


Hjernen bak det hele er 22 år gamle Alexandra som har kallenavnet The Mastermind. Hun planlegger og designer arrangementet og labyrinten, lager rekvisitter, tar bilder og videoer og driver nettsiden og sosiale medier. Hun var 9 år første gang de pyntet huset som et spøkelseshus. Når hun var 18 ble The Dreadful Minds grunnlagt, og hun fikk en aktiv rolle i arrangementet. Hennes favoritt skrekkfilmer er The Conjuring og Annabelle filmene. Familien elsker også å spille skrekkspill, og favorittene er Alien: Isolation og Resident Evil. Det er fra filmer og spill hun henter mye inspirasjon når hun designer labyrinten.

THE MAKER


Personen som innførte Halloween i familien er 48 år gamle Michael. Siden han så A Nightmare on Elm Street da han var ung, har han elsket skrekk. Han fant sin faste rolle i labyrinten som klovnen Pennywise fra IT etter han så filmen i 2017. Han har fått kallenavnet The Maker. Med mange forskjellige materialer lager han veggene og rekvisittene til labyrinten, og har hovedansvaret under opprigging og nedrigging av labyrinten.

Ønsker du å støtte vårt arbeid med dette,

så er det flere måter det kan gjøres på:


Grasrot: 927782855 

Vipps: 736601